Neuralink Маска хоче залучити ще трьох пацієнтів для дослідження

  • 29 мая, 14:00
  • 3795
  • 0

Компанія Ілона Маска Neuralink, яка займається розробкою мозкових чипів, хоче залучити трьох пацієнтів для оцінки свого пристрою в дослідженні, яке триватиме кілька років. Про це пише Reuters з посиланням на базу даних клінічних випробувань уряду США.

  1. Раніше компанія повідомляла, що хоче вживити чіп десятьом людям протягом року. Він призначений для того, щоб паралізовані люди могли користуватися цифровими пристроями лише думкою.
  2. Очікується, що первфинне дослідження Neuralink завершиться у 2026 році, а повне — у 2031 році. Участь братимуть пацієнти від 22 до 75 років з квадриплегією — повним або частковим паралічем чотирьох кінцівок. 
  3. Згідно з критеріями відбору, пацієнти повинні мати обмежену рухливість без поліпшення протягом щонайменше року «з очікуваною тривалістю життя — рік або більше».
  4. Обмежено або зовсім не мати рухів кисті, зап’ястя та передпліччя внаслідок травми спинного мозку або неврологічного розладу — бічного аміотрофічного склерозу.

До того як Neuralink опублікував подробиці свого випробування цього тижня, вони зіткнулися з критикою з боку дослідників мозкових імплантатів і колишніх регуляторних чиновників. Усе через те, що компанія не ділилася інформацією про дослідження, як заведено в галузі.

Нещодавно, Neuralink отримали «зелене світло» на вживлення чипа другому пацієнту від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). 

Дозвіл на це компанія отримала після того, як FDA погодилось із запропонованим від Neuralink розв’язанням проблеми, яка виникла у першого пацієнта Ноланда Арбо. Нагадаємо, через декілька тижнів після січневої операції деякі нитки з електродами, розміщені в тканині мозку пацієнта, почали виходити з неї. Це призвело до порушення роботи пристрою.

Компанія Ілона Маска хоче вживити чип у другого пацієнта вже у червні 2024 року. Понад тисяча паралізованих людей зареєструвалися в реєстрі, але тільки менш як сто відповідають вимогам для дослідження.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий