Новинний спам від штучного інтелекту пробився в Google News. Компанія каже, що проблему перебільшують

  • 22 января, 12:25
  • 3747
  • 0

Колись стрічка Google News була місцем, де можна було знайти найновішу і найточнішу інформацію з більшості тем. Але тепер і там можна знайти спам-публікації, які повністю створені штучним інтелектом.

У Google News потенційно можуть потрапляти веб-сайти, наповнені статтями, створеними штучним інтелектом на основі публікацій з інших джерел, виявили 404 Media. Видання навело кілька прикладів статей, написаних штучним інтелектом, які пройшли повз фільтри Google. Зокрема, у стрічку потрапили публікації Worldtimetodays. Ці статті копіювали публікації іншого видання з помилками, на які можна очікувати від ШІ («війна зірок» замість «Зоряних воєн» тощо), та ілюстраціями, взятими з оригінальних статей. Google намагається фільтрувати спам у новинах, але цей підхід не включає аналіз того, чи була стаття написана ШІ.

«Під час ранжирування контенту ми зосереджуємося на якості контенту, а не на тому, як він створений. Автоматично згенерований контент, створений насамперед для рейтингових цілей, вважається спамом, і ми вживаємо заходів відповідно до нашої політики», - зазначив представник Google у коментарі виданню.

У Google також зазначають, що веб-сайти, чиї публікації потрапляють до Google News, вибираються автоматично, і система може не встигати відсіювати спам. Крім цього, в коментарі Engadget компанія стверджувала, що для того, щоб побачити спам новин, необхідно провести певні маніпуляції з пошуком, зокрема, відфільтрувати новини за датою.

«Твердження про те, що ці сайти займали важливе місце в Новинах Google, є неточними — ці сайти з'являлися лише за штучними вузькими запитами, включаючи запити, які явно відфільтровували дату оригінальної статті. Ми дуже серйозно ставимося до якості наших результатів і маємо чітку політику щодо контенту, створеного з основною метою хорошого рейтингу в Новинах, і ми видаляємо сайти, які її порушують», — зазначають у компанії.

NV Техно писав, що дослідники з Німеччини проаналізували роботу пошукача Google і дійшли висновку, що якість роботи значно падає. Потік низькоякісного контенту продовжує заглушувати будь-яку корисну інформацію у результатах пошуку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все