Nvidia використовує ШІ-систему для швидшого створення чіпів

  • 7 февраля, 12:00
  • 3750
  • 0

Компанія Nvidia, відома своїми графічними процесорами, вирішила залучити штучний інтелект (ШІ) для прискорення розробки нових чіпів. Цей крок, як пише Business Insider, спрямований на задоволення попиту на продукцію компанії.

Створення чіпів часто потребує залучення великої кількості фахівців. Розробка одного чіпа зазвичай потребує близько 1000 працівників, кожен з яких має розуміти взаємодію різних частин процесу.

Саме тут на допомогу приходить ChipNeMo від Nvidia. Ця ШІ-система базується на великій мовній моделі, створеній на основі Llama 2 від Meta, яку, за словами компанії, було навчено на власних даних. Чат-бот ChipNeMo може відповідати на запити, пов’язані з розробкою чіпів, такі як питання про архітектуру графічних процесорів та генерацію коду для їхнього дизайну.

З моменту презентації ChipNeMo у жовтні минулого року Nvidia виявила, що ШІ-система стала корисною для навчання молодих інженерів проєктуванню чіпів та узагальнення нотаток зі 100 різних команд.

ШІ-перегони

Зусилля Nvidia щодо збільшення виробництва графічних процесорів відбуваються на тлі того, як компанії прагнуть придбати ці чіпи, щоб вирватися вперед у гонитві розробок ШІ.

Meta, яка за минулий рік представила такі продукти на основі ШІ, як велика мовна модель Llama 2, планує придбати 350 000 графічних процесорів від Nvidia. Генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив, що майбутнє компанії у сфері ШІ потребує створення «масштабної обчислювальної інфраструктури». Загалом разом з іншими постачальниками Meta зможе накопичити 600 000 чіпів.

У липні минулого року DeepMind від Google створила систему штучного інтелекту. Компанія заявила, що вона може прискорити процес проєктування її останньої ітерації власних чіпів.

За кілька місяців Synopsys, гігант програмного забезпечення, випустив інструмент штучного інтелекту, призначений підвищити продуктивність серед інженерів мікросхем.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий