Очікування високі. Apple презентує iOS 18 з розумною Siri в червні — аналітики

  • 27 января, 07:01
  • 3718
  • 0

Чутки про те, що в наступній версії iOS від Apple голосовий помічник Siri працюватиме на базі генеративного чат-бота зі штучним інтелектом, поширюються не перший місяць. Аналітики очікують, що новинку презентують у червні 2024 року.

Хоча компанія поки не робила жодних заяв про свою роботу з генеративним штучним інтелектом, влітку інсайдер Марк Гурман із Bloomberg повідомляв, що Apple створила власну велику мовну модель (LLM), що отримала назву AppleGPT, і тестує її, щоб подати в 2024 році.

9to5Mac пише, що аналітики Morgan Stanley очікують, що Apple представить свою останню операційну систему iOS 18, яка, ймовірно, включатиме голосовий помічник на базі LLM на конференції WWDC у червні.

ШІ з'явиться на iPhone? Apple вкладає мільярди доларів у розробку власної нейромережі – ось як це буде.

Аналітик консалтингової компанії SemiAnalysis Ділан Патель також зазначив, що Apple все більше орієнтуються на ШІ з погляду дизайну та архітектури у чіпах для своїх пристроїв. Орієнтацію компанії на роботу зі штучним інтелектом також помітили у її вакансіях, де все частіше йдеться про пошук фахівців із глибокого навчання.

Нагадаємо, Apple пояснює обмежені можливості її голосового помічника Siri, який значно відстає за можливостями продуктів конкурентів, захистом конфіденційності. Інсайдери повідомляли, що Apple має амбітну мету запустити власну LLM, здатну обробляти інформацію безпосередньо на пристрої. Такий підхід надасть перевагу швидкості роботи та конфіденційності, але вимагатиме використання значних обсягів пам'яті на мобільних пристроях. Вирішення цієї проблеми називають однією з причин, чому компанія не поспішає із запуском.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все