Офіс Омбудсмана виявив telegram-бот, який поширює персональні дані військовослужбовців

  • 7 августа, 13:02
  • 4221
  • 0

Офісом Омбудсмана виявлено чат-бот в месенджері Telegram, в якому оприлюднено табличний файл з персональними даними (ПІБ, номерами військових частин, стверджувальними датами самовільного залишення військових частин). Загалом список містить дані щодо 6 907 військовослужбовців. 

"З метою оперативного припинення незаконного поширення персональних даних громадян України, що в умовах військової агресії з боку Російської Федерації також може завдати істотної шкоди обороноздатності держави, Секретаріатом Уповноваженого було направлено листи на адресу Служби безпеки України та Національної поліції України з метою вжиття відповідними органами заходів реагування в межах їхньої компетенції. Зокрема було наголошено на необхідності невідкладного блокування Telegram-бота, який станом на сьогодні продовжує поширювати зазначений файл з персональними даними", - йдеться в повідомленні.  

За цим фактом розпочато кримінальне провадження та нагадують, що санкція за порушення недоторканності приватного життя передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий