У Google стався витік внутрішніх документів. Він показав, як працює пошуковий алгоритм компанії

  • 1 июня, 09:00
  • 3763
  • 0

Днями у мережу витекло 2500 сторінок внутрішніх документів Google, що описують роботу пошукового алгоритму. Google спочатку не коментував ситуації, але згодом надіслав електронного листа до The Verge з підтвердженням того, що документ дійсно є справжнім.

Але представник компанії застеріг, що не варто робити висновки на підставі застарілої, неповної та вирваної з контексту інформації.

У документі багато технічної інформації, яка, вочевидь, більше призначена для розробників і технічних SEO-фахівців, ніж для пересічних людей або навіть SEO-фахівців, які спеціалізуються на створенні контенту. Однак, повідомляє ресурс Mashable, є кілька надзвичайно цікавих деталей, які кожен може отримати з цього витоку.

SEO-експерти, які проаналізували витік, стверджують, що Google роками не був до кінця відвертим щодо того, як працює його пошуковий алгоритм.

Ось ключові моменти:

Google використовує Chrome для ранжування сторінок: Це суперечить попереднім заявам компанії про те, що браузер не використовується для ранжування. Згідно з витоком, Google відстежує, скільки кліків отримує вебсторінка від користувачів Chrome, щоб визначити, які з них включити до карти сайту для пошукових запитів.

Google позначає деякі сайти тегами small personal: Ця позначка викликала більше запитань, ніж відповідей. Наразі незрозуміло, як Google визначає, що сайт є «маленьким» або «особистим». І також немає інформації про те, чому Google позначає сайти цим тегом. Це робиться для того, щоб їх краще ранжувати в пошуку, або навпаки, щоб знизити їхні позиції? На цей момент його призначення залишається загадкою.

Кліки мають велике значення: SEO-експерти давно це підозрювали, хоча Google роками заперечувала. Інструмент під назвою NavBoost є фактором ранжування Google, який використовує дані про кліки, щоб покращити результати. Тривалість перегляду сторінки після переходу за посиланням з Google також впливає на рейтинг.

Точні відповідності доменних імен можуть бути шкідливими для SEO: Довгі домени з кількома ключовими словами та дефісами, як, наприклад, used-cars-for-sale.net, часто створювалися для покращення SEO. Витік документів свідчить про те, що Google вже давно не цінує такі домени, а навпаки може понижувати їхній рейтинг, оскільки їх розглядають як потенційний спам.

Google має «білі списки» для певних тем: Це означає, що сайти, які з’являються в Google Search для цих тем, схвалені вручну та не потрапляють у видачу на основі звичайних факторів ранжування, що ґрунтуються на алгоритмах. До тем, які потрапляють до «білого списку», належать інформація про COVID-19, політика та подорожі.

Раніше Google додав потужність генеративного ШІ до свого браузера Chrome. Три нові функції фокусуються на групуванні вкладок, налаштуванні браузера та допомозі в написанні текстів, наприклад, відгуків.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий