ООН набирає роботів для досягнення глобальних цілей розвитку

  • 5 июля, 18:52
  • 3737
  • 0

На цьому тижні в Швейцарії відбудеться конференція, організована технологічним агентством ООН, на якій центральне місце будуть займати десятки роботів, включаючи кілька гуманоїдів.

Роботизація була встановлена як вектор напрямку ще у 2015 році в 17 цілях сталого розвитку ООН (ЦСР), що спрямовані на покращення життя людей і планети до 2030 року, але зараз багато хто сприймає їх як далеку перспективу.

Серед роботів-зірок заходу Міжнародного союзу електрозв’язку (ITU) є такі як «Надін», соціальний робот, який імітує емоції та «запам’ятовує» людей — навички, які він уже використовувались для мешканців будинків престарілих.

Кульмінацією дводенного заходу стане група роботів, які відповідатимуть на запитання журналістів у п’ятницю на першій у світі прес-конференції «людина-робот».

«Ідея полягає в тому, щоб продемонструвати їхні можливості, можливості та виклики, щоб розпочати глобальний діалог про робототехніку назавжди», — сказав Фредерік Вернер, керівник відділу стратегічної взаємодії в Бюро стандартизації електрозв’язку МСЕ, напередодні женевської події «AI for Good», де очікується до 5000 осіб.

ITU об’єднує 193 країни та понад 900 організацій, включаючи університети та компанії, такі як Huawei Technologies та Google. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи