OpenAI навчатиме ChatGPT на даних Reddit

  • 20 мая, 13:25
  • 3766
  • 0

Reddit Inc. уклала угоду про партнерство з OpenAI. Згідно з нею, вміст соцмережі буде перенесений до ChatGPT та інших продуктів компанії. Вартість угоди не розголошують. Про це пише Bloomberg.


  1. Таким чином ChatGPT зможе вчитися на даних із Reddit.
  2. Водночас Reddit отримає нові функції штучного інтелекту, зокрема для розміщення реклами на сайті.
  3. Вміст Reddit вже давно є популярним джерелом навчальних даних для створення ШІ-моделей, включно з OpenAI. Минулого тижня Reddit опублікував нову політику, що регулює використання своїх даних, щоби збільшити дохід за допомогою ліцензійних угод із розробниками штучного інтелекту та іншими компаніями.

«Наші дані надзвичайно цінні», — сказав головний виконавчий директор Стів Хаффман на технологічному саміті Bloomberg на початку цього місяця. — Ми бачимо масу інтересу до цього».

Що цьому передувало

Ще в лютому Reddit підписала угоду з неназваною великою компанією, що займається ШІ, яка дозволить їй використовувати контент платформи для навчання своїх моделей. Згодом виявилося, що йдеться про Alphabet (материнську компанію Google). Угоду оцінюють у $60 млн на рік.

Це передувало виходу компанії на ІРО. Таким чином Reddit шукав додаткові джерела фінансування і одним із векторів був обраний ШІ. За даними Bloomberg Акції Reddit, які впали на 5,5 % до 56,38 доларів на регулярних торгах у Нью-Йорку, злетіли до 64,75 доларів після оголошення про партнерство. Акції зросли на 66 % після IPO.

Водночас OpenAI упродовж довгого часу налагоджує партнерські відносини з медіа для навчання свого ШІ. Зокрема у квітні Financial Times та OpenAI уклали угоду, згідно з якою штучний інтелект компанії навчатиметься на архівному контенті видання.

Нещодавно вісім провідних американських ЗМІ подали в суд на компанії OpenAI та Microsoft. Компанії звинувачують у навчанні штучного інтелекту на журналістських матеріалах без компенсації виданням.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все