OpenAI підписала угоди з Vox Media і The Atlantic 

  • 1 июня, 14:27
  • 3782
  • 0

Компанія OpenAI підписала чергові угоди з американськими медіа. Цього разу розробник ChatGPT використовуватиме контент одного з найстаріших американських журналів The Atlantic і медіакомпанії Vox Media, в яку входить низка редакцій, зокрема Vox та The Verge. 

  1. Дві угоди опублікували на сайті компанії — тут і тут. Йдеться, що OpenAI використовуватиме контент видань для покращення свого популярного чат-бота та для інших своїх продуктів. 
  2. Суми угод не розголошують. Одна з важливих умов — відображення контенту видань у  ChatGPT: бот має давати посилання та авторство під час цитування.
  3. Окрім того, що OpenAI братиме контент видань, самі видання також будуть використовувати технології компанії. Vox Media використовуватиме ШІ для покращення свого продукту для партнерської комерції The Strategist Gift Scout і розширення платформи рекламних даних Forte. 
  4. У той час в The Atlantic заявили, що розробляють мікросайт під назвою Atlantic Labs, де його команда експериментуватиме з розробкою інструментів ШІ, щоб «краще служити журналістиці та читачам».

Чому це важливо

OpenAI намагається укласти угоди з видавцями після звинувачень у порушенні авторських прав. Медійники та інші представники креативних індустрій стверджували, що навчання штучного інтелекту на їхній роботі, а також здатність ChatGPT цитувати її — це порушення авторських прав.

Схоже, компанія намагається ліцензувати навчальний контент для ШІ, щоб уникнути судових позовів, пише The Verge.

Але такі партнерства важливі не тільки для OpenAI, вони можуть бути вигідними для ЗМІ, які традиційно позбавлені частки прибутку, яку інтернет-гіганти отримують за розповсюдження їхнього контенту, пише Reuters.

З ким були попередні угоди

Декілька днів тому OpenAI підписала угоду з одним із найбільших медіаконгломератів News Corp, до складу якої входять Wall Street Journal, MarketWatch, Times та інших.

За тиждень до цього розробник ChatGPT домовився з Reddit Inc, що вміст соцмережі буде перенесений до ChatGPT та інших продуктів компанії.

Наприкінці квітня Financial Times та OpenAI домовились про навчання алгоритмів на архівному контенті. 

Але вже першого травня цьогоріч вісім провідних американських ЗМІ подали в суд на компанії OpenAI та Microsoft. До звинувачень долучилися щоденні газети, які входять до медіагруп MediaNews Group і Tribune Publishing, які зі свого боку належать нью-йоркському інвестиційному фонду Alden Global Capital

Це не перший позов на компанію від ЗМІ. У грудні 2023 року за порушення авторських прав The New York Times подав позов проти OpenAI та Microsoft.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий