OpenAI підписав угоду з News Corp, до якої входять Wall Street Journal, MarketWatch і Times

  • 23 мая, 14:00
  • 3784
  • 0

OpenAI підписала угоду з одним із найбільших медіаконгломератів News Corp. Тепер штучний інтелект компанії вчитиметься на контенті топових західних видань, які входять у корпорацію, — Wall Street Journal, MarketWatch, Times та інших. Про це пише Reuters.

  1. У рамках цієї угоди контент не стане доступним на ChatGPT відразу після публікації на одному з новинних сайтів. ШІ отримає доступ до поточного та архівного контенту видань.
  2. OpenAI не розголошує фінансових деталей своєї останньої угоди, але Wall Street Journal повідомили, що вони можуть коштувати понад $250 млн протягом п’яти років.
  3. Акції News Corp зросли приблизно на 4% після повідомлення про угоду.

Що відомо 

Топові західні ЗМІ давно збентежені через штучний інтелект. Зокрема через те, що він порушує авторські права, а видання не отримують прибуток.

Минулого року OpenAI, Google, Microsoft і Adobe провели зустрічі з керівниками новинних видавництв, включаючи News Corp, Axel Springer, The New York Times, The Guardian і FT, щоб обговорити питання, пов’язані з їхніми продуктами штучного інтелекту. 

Наприкінці квітня Financial Times та OpenAI домовились про навчання алгоритмів на архівному контенті. І що статті FT відображатимуть у ChatGPT із посиланнями на ЗМІ.

Але вже першого травня цьогоріч вісім провідних американських ЗМІ подали в суд на компанії OpenAI та Microsoft. До звинувачень долучилися щоденні газети, які входять до медіагруп MediaNews Group і Tribune Publishing, які зі свого боку належать нью-йоркському інвестиційному фонду Alden Global Capital

Це не перший позов на компанію від ЗМІ. У грудні 2023 року за порушення авторських прав The New York Times подав позов проти OpenAI та Microsoft.

Кілька тижнів тому Microsoft уклав угоду Financial Times для розробки моделей ШІ.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все