OpenAI придбала аналітичну базу даних Rockset за «дев’ятизначну суму»

  • 26 июня, 09:27
  • 3697
  • 0

Розробник штучного інтелекту OpenAI придбав американський стартап Rockset, що займається аналітикою пошукових систем і баз даних. Про це повідомили обидві компанії на своїх сайтах.

  1. Rockset написали, що OpenAI завершила придбання, і тепер їхня команда приєднається до розробника чат GPT.
  2. Стартап дозволяє компаніям швидко обробляти, зберігати та аналізувати великі обсяги даних у реальному часі. Це корисно для створення застосунків, які потребують миттєвого доступу до актуальної інформації (аналітики, моніторингу, персоналізованих рекомендацій тощо).
  3. OpenAI хоче інтегрувати технологію Rockset у свої корпоративні продукти. 
  4. Кажуть, що клієнти Rockset не відчують сильних змін, адже команда прагне забезпечити «плавний» процес переходу.

Чому це цікаво

Компанії не розголошують суму угоди, але журналісти Reuters дізналися, що OpenAI використала свої акції та придбали стартап за «кілька сотень мільйонів доларів» — це стало одним із найбільших придбань. Востаннє Rockset оцінювали у $86 млрд.

Досвід Rockset в обробці даних у реальному часі та векторному пошуку розширить можливості OpenAI швидко отримувати доступ до величезних обсягів інформації та аналізувати їх. Це може призвести до швидших і точніших відповідей ШІ-моделей.

Нагадаємо, нещодавно генеральний директор Сем Альтман нещодавно сказав деяким акціонерам, що розглядає можливість зробити з OpenAI комерційну благодійну корпорацію, як Anthropic чи xAI Ілона Маска. Вона не контролюватиметься некомерційною організацією.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий