OpenAI розробляє нову технологію Strawberry, яка може стати проривом у здатності ШІ мислити

  • 16 июля, 09:00
  • 3669
  • 0

OpenAI працює над новою технологією штучного інтелекту під кодовою назвою Strawberry. Ця розробка спрямована на покращення здатності ШІ до міркувань, повідомляє Reuters із посиланням на джерела та внутрішній документ компанії.

  1. Подробиці проєкту Strawberry тримають у секреті, але відомо, що він дозволить штучному інтелекту не просто генерувати відповіді на запити, а й самостійно знаходити інформацію в інтернеті та виконувати складні завдання, що потребують планування та довгострокової роботи.
  2. За словами багатьох дослідників штучного інтелекту, на сьогодні саме цього і не вистачає моделям ШІ.
  3. OpenAI сподівається, що це нововведення значно покращить здатність її моделей штучного інтелекту розмірковувати, повідомило джерело, додавши, що Strawberry передбачає спеціальний спосіб обробки моделі ШІ після її попереднього навчання на дуже великих наборах даних.

Дослідники в галузі штучного інтелекту вважають, що саме здатність до міркування є ключем до досягнення штучним інтелектом людського або надлюдського рівня. Наразі великі мовні моделі можуть генерувати текст, але їм не вистачає «здорового глузду» для розв’язання задач, які для людей здаються інтуїтивно зрозумілими, як-от розпізнавання логічних помилок і гра в «хрестики-нулики». Коли модель стикається з такими проблемами, вона часто «галюцинує» фальшиву інформацію.

Компанія OpenAI сподівається, що Strawberry подолає ці обмеження та дозволить штучному інтелекту робити відкриття та розробляти програмне забезпечення.

Проєкт Strawberry, який раніше був відомий як Q, розглядається всередині компанії як прорив. Однак наразі невідомо, наскільки модель Strawberry близька до виходу в загальний доступ.

Інші великі компанії, такі як Google, Meta і Microsoft, також працюють над покращенням здатності штучного інтелекту до мислення.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий