OpenAI спрощує доступ до ШІ – тепер ChatGPT можна користуватися без реєстрації

  • 6 апреля, 10:05
  • 3427
  • 0

Відкрита дослідницька лабораторія OpenAI спростила доступу до своєї моделі штучного інтелекту ChatGPT. Відтепер користувачам більше не потрібна реєстрація, щоб спробувати можливості чат-бота.

Цей крок робить штучний інтелект більш доступним для широкого загалу. За оцінками OpenAI, понад 100 млн людей у 185 країнах вже щотижня використовують ChatGPT для навчання, пошуку творчого натхнення та отримання відповідей на питання.

OpenAI зазначає, що вони вжили додаткових заходів безпеки для захисту користувачів, які отримують доступ до ChatGPT без реєстрації. Зокрема, блокуються запити та генерації в широкому діапазоні категорій. Компанія не уточнює, про які саме категорії йдеться.

Водночас компанія може використовувати надані користувачами дані для покращення своїх моделей штучного інтелекту. Якщо ви не хочете, щоб ваші дані використовувалися таким чином, їх можна вимкнути в налаштуваннях.

Користувачі ChatGPT без реєстрації не зможуть користуватись деякими перевагами облікових записів. Наприклад, зберігати та переглядати історію чатів, ділитися ними з іншими, а також використовувати додаткові функції, такі як голосові розмови та персональні інструкції.

Попри шалений початок та рекорд за найшвидшим зростанням користувацької бази, популярність сервісу, схоже, трохи знизилася. Згідно з аналітичною компанією Similarweb, відвідуваність сайту сягнула піка у 1,8 млрд відвідувань у травні 2023 року, а з того часу спостерігається тенденція до сповільнення.

Це нововведення відбувається приблизно через місяць після того, як мільярдер-підприємець Ілон Маск подав до суду на OpenAI та його генерального директора Сема Альтмана. Маск стверджує, що вони відмовилися від початкової місії стартапу, яка полягала у розробці штучного інтелекту на благо людства, а не з метою отримання прибутку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий