OpenAI та Thrive Global працюватимуть над Thrive AI Health, персональним ШІ-тренером зі здоров’я

  • 12 июля, 14:17
  • 3783
  • 0

OpenAI Startup Fund та американська компанія Thrive Global оголосили про фінансування проєкту Thrive AI Health, мета якого — покращити здоров’я людей за допомогою штучного інтелекту. Про це СЕО компаній Сем Альтман та Аріанна Хаффінгтон розповіли журналу Time.

  1. Йдеться, що 129 мільйонів американців мають принаймні одне серйозне хронічне захворювання. 90% з $4,1 трлн щорічних витрат на охорону здоров’я йдуть на лікування цих фізичних і психічних розладів. І ця цифра, за прогнозами, зростатиме.
  2. Керівники кажуть, що на стан здоров’я впливають не лише медична допомога чи гени — «чудодійними ліками» може стати зміна поведінки людини. За їхніми словами, найбільше на людей впливають сон, їжа, рух, управління стресом і соціальні зв’язки.
  3. Тож компанії фінансуватимуть ШІ-проєкт, який на основі наукових досліджень та особистих даних людини формуватиме здорові звички та даватиме поради. Планується, що це буде застосунок і програма в складі корпоративних продуктів Thrive Global.

«Він буде підготовлений на основі найкращих рецензованих наукових досліджень, а також методології Thrive щодо зміни поведінки, включаючи мікрокроки — крихітні щоденні дії, які в сукупності призводять до формування здорових звичок. Крім того, він пройде навчання на основі персональних біометричних, лабораторних та інших медичних даних, якими ви вирішили поділитися з ним», — йдеться в повідомлені.

Також ШІ-тренер зі здоров’я буде нагадувати приймати ліки, надсилатиме нагадування зробити щеплення, мамографію або зможе порекомендувати рецепт якоїсь корисної страви, щоб замінити фастфуд.

Як пише The Verge, гендиректором проєкту призначили ДеКарлоса Лава, колишнього керівника Google, який раніше працював над Fitbit та іншими пристроями. Thrive AI Health уже встановила дослідницькі партнерства з кількома академічними установами та медичними центрами, такими як Стенфордська медицина, Інститут нейронаук Рокфеллера в Університеті Західної Вірджинії та Школа медицини Еліс Л. Уолтон.

Суперечки про безпеку ШІ

Компанії-дослідниці штучного інтелекту постійно вдосконалюють свої моделі, роблячи їх швидшими та розумнішими. Проте поки що немає такого ШІ, який би не галюцинував та не пропонував би людині додати клей у піцу, щоб сир не спадав з тіста, їсти каміння тощо.

Інша сторона полягає у захисті даних користувачів. На початку минулого року невідомий хакер зміг отримати доступ до внутрішніх систем обміну повідомленнями OpenAI. Він вкрав деталі про розробку технологій штучного інтелекту компанії, проте, на щастя, дані клієнтів і партнерів не постраждали. Це викликало питання про те, наскільки серйозно OpenAI ставиться до безпеки.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий