OpenAI веде переговори про залучення $100 млрд фінансування

  • 25 декабря, 20:31
  • 3780
  • 0

Компанія-розробниця ChatGPT OpenAI перебуває на початку обговорень щодо залучення нового раунду фінансування з оцінкою 100 мільярдів доларів або вище.

  1. Інвестори, потенційно залучені до раунду збору коштів, брали участь у попередніх обговореннях. Такі деталі, як умови, оцінка та час раунду фінансування, ще не визначені та можуть змінитися, кажуть люди.
  2. Згідно з даними CBInsights, якщо OpenAI підніме раунд, то стане другим за цінністю стартапом у США, поступаючись лише корпорації Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) Ілона Маска.
  3. Компанія збирається завершити окрему тендерну пропозицію, очолювану Thrive Capital, на початку січня, яка дозволить співробітникам продати свої акції за оцінкою в 86 мільярдів доларів.
  4. OpenAI також обговорювала питання залучення фінансування для нового виробництва чіпів спільно з компанією G42, яка базується в Абу-Дабі.

Нагадуємо, що 2023 рік уже був доволі насиченим для OpenAI. 17 листопада з посади СЕО компанії був звільнений Сем Альтман. Згодом з’явилася інформація, що напередодні звільнення Сема Альтмана з посади СЕО OpenAI дослідники компанії надіслали раді директорів листа із попередженням про «потужне відкриття в галузі штучного інтелекту, яке може загрожувати людству».Йдеться про ШІ-проєкт під назвою Q* (вимовляється Q-Star), який нібито може стати проривом у пошуку так званого надінтелекту.

Уже наприкінці листопада Сем Альтман повернувся до OpenAI, також оголосили новий склад директорів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи