OpenAI випустила нейромережу Sora, яка перетворює текст на реалістичні відео

  • 19 февраля, 11:12
  • 3779
  • 0

OpenAI представила нову систему штучного інтелекту під назвою Sora, яка генерує реалістичні відео на основі текстового опису. Sora може створювати ролики тривалістю до хвилини, «з високою якістю зображення та чітким дотриманням запиту користувача».

OpenAI опублікувала кілька відео, створених за допомогою нейромережі. У них можна побачити, що Sora згенерувала дуже деталізовані та реалістичні ролики.

В описі зазначається, що Sora здатна створювати складні сцени з кількома персонажами, динамічною поведінкою та детальним пропрацюванням об’єктів та фону. Модель вміє розуміти підказки та знає, як поводяться різні об’єкти у фізичному світі.

Sora також може генерувати різні кадри в одному відео, зберігаючи цілісність та візуальний стиль.

Наразі Sora доступна лише для обмеженої кількості користувачів, зокрема, через побоювання щодо безпеки. Доступ мають фахівців з дослідження вразливостей з метою оцінки потенційних проблем та ризиків.

Також доступ отримають художники, дизайнери та режисери, чиї відгуки допоможуть зробити модель кориснішою для творчих професіоналів.

Нещодавно генеральний директор OpenAI Сем Альтман у подкасті зі співзасновником Microsoft Біллом Гейтсом розповів про майбутнє чат-боту та його оновлення – GPT-5. Зокрема, нове покоління мовної моделі стане «повністю мультимодальною» та підтримуватиме мову, зображення, код і відео.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий