OpenAI випустили меншу та дешевшу версію своєї флагманської ШІ-моделі GPT-4o mini

  • 19 июля, 14:00
  • 3761
  • 0

Компанія OpenAI випустила меншу та дешевшу версію своєї флагманської ШІ-моделі GPT-4o mini, щоб зацікавити більше розробників та бізнес-клієнтів, пише Bloomberg. 

  1. Йдеться, що модель буде доступна сьогодні для користувачів безплатної версії та передплатників планів Plus і Team. Корпоративним клієнтам її запропонують наступного тижня. 
  2. GPT-4o mini замінює стару модель GPT-3.5 Turbo в ChatGPT.
  3. Керівник відділу продуктів API OpenAI Олівер Годемен прокоментував для Bloomberg, що місія компанії у створені найсучасніших та найпотужніших моделей, проте також є бажання створювати «найкращі невеликі моделі».
  4. За словами Годемена, протягом останнього тижня деякі розробники вже випробували GPT-4o mini. 
  5. Наприклад, стартап Superhuman використовував її для створення автоматизованих відповідей на електронні листи, а стартап фінансових послуг Ramp покладався на неї для вилучення інформації з квитанцій.
  6. Спочатку GPT-4o mini зможе генерувати текст і зображення, а згодом є обробляти й інші типи контенту.

Що відомо

OpenAI запустила свою найсильнішу модель GPT-4o у середині травня цьогоріч. Літера «o» означає omni (всебічний). Модель має покращені можливості обробки аудіо, відео та тексту, з можливістю працювати з 50 різними мовами.

ШІ-компанії, включаючи Anthropic і Google, часто випускають більш гнучкі, менш функціональні і дешевші версії своїх найдосконаліших моделей, щоб надати розробникам більше можливостей.

Менша модель може бути кращою для автоматизації великих обсягів базових завдань, тоді як більша модель для складнішої роботи. Деякі розробники можуть використовувати обидві моделі в одній програмі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий