OpenAI запускає власний ШІ-пошуковик SearchGPT

  • 26 июля, 14:00
  • 3813
  • 0

Компанія OpenAI, відома своїми досягненнями в галузі штучного інтелекту, тестує прототип пошуковика під назвою SearchGPT. Цей новий продукт дозволить користувачам отримувати інформацію з інтернету в режимі реального часу за допомогою ШІ.

Наразі SearchGPT доступний лише для обмеженої групи користувачів і видавців, але розробники планують інтегрувати найкращі функції в ChatGPT в майбутньому. Компанія запрошує всіх охочих протестувати новий продукт підписатися на лист очікування.

SearchGPT надаватиме користувачам стислі результати пошуку з посиланнями на джерела інформації. Крім того, користувачі зможуть поставити питання для уточнення та отримати контекстуальні відповіді.

OpenAI також планує надати видавцям інструменти для керування тим, як їхній контент відображається в результатах пошуку SearchGPT. News Corp і The Atlantic вже стали партнерами проєкту.

Раніше компанія уклала ліцензійні угоди на контент з такими великими медіа, як Associated Press, The Time та Financial Times.

Цей крок ставить OpenAI в пряму конкуренцію з Google, який уже довгий час домінує на ринку пошуку, а також з Bing від Microsoft (найбільшим інвестором OpenAI) та перспективним сервісом Perplexity, який підтримують засновник Amazon Джефф Безос і напівпровідниковий гігант Nvidia.

Акції материнської компанії Google, Alphabet, знизилися на 3% після оголошення про запуск SearchGPT.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий