Партнерство з OpenAI та нові функції на основі ШІ: чого очікувати від Apple на WWDC

  • 21 мая, 09:00
  • 3750
  • 0

Apple представить нові функції генеративного ШІ для своїх пристроїв на щорічній конференції розробників (WWDC), яка відбудеться 10 червня. Bloomberg описали, що саме має презентувати компанія та чи вразить це користувачів.

Стратегія ШІ від Apple 

  1. У матеріалі йдеться, що Apple покращить свої пристрої функціями ШІ, які працюватимуть на власних великих мовних моделях. Ми вже писали про MM1, яку показали інженери компанії. Також компанія планує впровадити хмарні сервіси ШІ на базі власних чипів у своїх центрах обробки даних.
  2. Також компанія покращить голосові можливості Siri, зробивши досвід взаємодії з нею більш схожим на розмову з живою людиною. А ще додасть функції, які мають допомогти користувачам у повсякденному житті – цей підхід у компанії називають «проактивним інтелектом».
  3. Нові сервіси включатимуть: автоматичне підсумовування сповіщень з iPhone, короткий огляд новин, транскрибування голосових нотаток. Окрім цього планують покращити вже наявні функції, зокрема редагування фотографій. Хоча в Bloomberg кажуть, що навряд чи це вразить тих, хто пробував ШІ-інструменти у програмах Adobe. 
  4. Якщо вірити виданню – власного чат-бота від Apple, як-от ChatGPT чи Gemini, не буде. Але журналісти впевнені, що користувачі вимагатимуть цього від них, тому Apple планує оголосити про партнерство з OpenAI на WWDC.
  5. Раніше AIN.UA вже писали чутки про перемовини розробника iPhone з OpenAI. До цього техногігант спілкувався про ліцензування Google Gemini для iOS 18, але сторони не дійшли згоди.

За даними Bloomberg, Apple також розглядає створення власної пошукової системи з ухилом на конфіденційність. Нині компанія отримує мільярди доларів на рік від Google, щоб їхній пошуковик був за замовчуванням на Mac, iPhone та iPad. Але в довгостроковій перспективі створення власного пошуковика на основі ШІ може обійтись навіть дорожче, вважають журналісти.

Чому Apple відстає у ШІ-перегонах

Apple значно відстає від своїх конкурентів, що стосується генеративного ШІ. Це визнали і в середині компанії, пише Bloomberg. У виданні кажуть, що не очікують таких же вражаючих оголошень, які були у Google на I/O 2024 чи OpenAI на своїй конференції. Тому є побоювання, що користувачі просто проігнорують нові функції.

Однією з причин такого відставання журналісти називають повільне удосконалення Siri та інших функцій Apple. Не допомагає наздогнати конкурентів й той факт, що масштабне оновлення iOS відбувається раз на рік.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все