Перший пішов. OpenAI видалила чат-бот кандидата в Президенти США

  • 23 января, 14:00
  • 3724
  • 0

Кампанія кандидата у президенти США Діна Філіпса (Демократична партія) використовувала чат-бот на основі ChatGPT для просування політика. Це порушувало правила OpenAI.

DeanBot, який передбачався як інструмент для взаємодії з потенційними прихильниками кандидата та розповсюдження його повідомлень, розміщено на сайті демократа. Перед використанням розробник інформує, що чат-бот дозволяє поговорити з Діном Філіпсом і запрограмований на використання його ідей. У той же час користувачі попереджають, що цей інструмент не ідеальний і може надавати неправильні відповіді. Зараз сам чат-бот на сторінці недоступний.

"Є технічні проблеми ... Вибачте, DeanBot зараз не проводить кампанію!", - йдеться в повідомленні на сайті.

Як пише The Washington Post, OpenAI призупинила роботу розробника DeanBot - стартапу у сфері штучного інтелекту Delphi. Представник компанії повідомив, що хоча DeanBot на основі ChatGPT не вдавався самим Філіпсом і користувачам надавали відповідні застереження, такий тип використання прямо суперечить політиці OpenAI.

Видалення чат-бота політика відбулося через кілька тижнів після публікації OpenAI повідомлення про заходи, які компанія вживає, щоб запобігти неправильному використанню її технології напередодні президентських виборів у США 2024 року.

У переліку було зазначено, що чат-боти, які видають себе за кандидатів, заборонені. OpenAI також зазначила у своєму блозі, що не дозволяє людям створювати програми для політичної кампанії та лобіювання.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий