Picsart та Getty об’єднується, щоб разом працювати над «відповідальним» генератором зображень

  • 17 июня, 15:21
  • 3796
  • 0

Платформа для редагування зображень і відео Picsart об’єдналася з Getty Images, щоб запустити «відповідальний» та «комерційно безпечний» генератор зображень зі штучним інтелектом. Про це йдеться на сайті Picsart.

  1. Лабораторія штучного інтелекту компанії з нуля створює модель ШІ-модель, яка тренуватиметься на ліцензійному контенті платформи Getty Images.
  2. Вони створюють модель, яка генеруватиме зображення на вимогу передплатників. Вона буде доступна у Picsart.
  3. Лабораторію очолює головний науковий співробітник Хамфрі Ші. Він сказав, що команда зосереджена на створенні «комерційно безпечних і відповідальних генеративних моделей» для 150 мільйонів активних користувачів Picsart. 
  4. Модель буде доступна через API сервіси Picsart. Дата виходу Picsart x Getty Images очікується «пізніше цього року».

ШІ та авторське право

Вже давно працівники творчої індустрії звинувачують компанії-розробників штучного інтелекту у незаконному використанні їхнього контенту для навчання моделей. Наприклад, OpenAI намагається укласти угоди з видавцями після звинувачень у порушенні авторських прав.

Тож інші техногіганти, які також розробляють свої моделі, намагаються шукати партнерів чи купувати контент для тренування технології. Або використовувати свої ресурси, як це хоче зробити Meta.

Компанія планує вчити свою велику мовну модель Llama на дописах користувачів соцмереж Instagram і Facebook у Європі, хай навіть це й викликає обурення.

Конкурент Picsart Adobe розробив свою ШІ-модель Firefly, яка спочатку була інструментом генерації зображень, а потім ширше інтегрована у різні програми компанії, як фотопоп, відеоредактор, ілюстратор і так далі. 

Нещодавно компанію розкритикували за нові умови – у них йшлося, що Adobe зможе використовувати роботи користувачів для навчання ШІ. Компанія відреагувала на хвилю гейту та змінила правила.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий