Питання конфіденційності. Apple переманює клієнтів Samsung, обіцяючи не чіпати особисту інформацію в «хмарах»

  • 27 февраля, 08:49
  • 3722
  • 0

Apple, яка готується до запуску власного генеративного штучного інтелекту, звинуватила конкурентів у монетизації особистої інформації користувачів та пообіцяла застосувати інший підхід.

Компанія цього тижня зробила гучну заяву, в якій звинувачувала конкурентів у неналежному відношенні до особистих даних користувачів та наголошувала на ризиках.

"Деякі компанії регулярно сканують особисту інформацію в хмарних сховищах, щоб монетизувати інформацію своїх користувачів. Apple цього не робить. Ми вибрали зовсім інший шлях, який надає пріоритет безпеки та конфіденційності наших користувачів. … Сканування конфіденційних даних iCloud кожного користувача може створити серйозні проблеми з безпекою та конфіденційністю. Сканування певного контенту відкриває двері для масового спостереження за системами зв'язку та зберігання», - попередила Apple у заяві, опублікованій The Guardian.

У Apple акцентують, що інструменти масового стеження «мають широко поширені негативні наслідки для свободи думок та вираження поглядів і, як наслідок, для демократії загалом».

"Свідомість того, що уряд може змусити постачальника стежити за тим, що роблять люди, підвищує серйозний ризик обмеження законних об'єднань, свободи слова, політичної та економічної діяльності", - зазначають у компанії.

Forbes зазначає, що незабаром саме підхід до конфіденційності та обробки даних, розміщених у хмарних сервісах, може стати ключовою відмінністю між Apple та смартфонами на операційній системі Android, створеній Google, а відповідно між iPhone та смартфонами її головного конкурента на ринку — Samsung.

Google сканує фотографії, які зберігаються у її хмарних сховищах, для виявлення матеріалів, пов'язаних із сексуальним насильством, та інших матеріалів. Компанія також може використовувати контент користувача, створений за допомогою її ШІ Gemini, який також може бути розміщений в хмарних сервісах. Apple замість цього, як повідомлялося, прагне запустити штучний інтелект на своїх пристроях, забезпечивши шифрування даних і запобігши будь-якому доступу до контенту, що зберігається в хмарі, і саме цим пояснює своє відставання на ринку ШІ-продуктів.

Нагадаємо, 2021 року Apple заявила, що буде змушена розширити перевірку фото клієнтів для виявлення матеріалів, пов'язаних із сексуальним насильством над дітьми. Це рішення компанії, яка декларує, що захист конфіденційності є її пріоритетом, зустріли зі шквалом критики. Зрештою виробник iPhone передумав і відмовився від своїх планів щодо сканування. Натомість компанія впровадила нові функції безпеки, попереджаючи про потенційно небезпечний контент та надаючи можливість неповнолітнім звернутися за допомогою. Наприкінці 2022 Apple також запустила наскрізне шифрування для більшості сховищ iCloud.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий