Планується, що X буде збирати біометричні дані користувачів, а також історію його трудової та освітньої діяльності

  • 31 августа, 05:50
  • 3735
  • 0

Соціальна мережа X, раніше відома як Twitter, внесла зміни до своєї політики конфіденційності, включивши в неї новий вид даних користувачів – біометричні дані. За згодою Х може отримувати та використовувати вашу біометричну інформацію для цілей безпеки та ідентифікації – це вказано у новому положенні компанії X, яка раніше відома як Twitter. X не надає конкретного визначення біометричних даних, незважаючи на те, що цей термін раніше використовувався іншими компаніями для опису інформації, зібраної з обличчя, очей та відбитків пальців користувачів.

Компанії, що діють у сфері соціальних медіа, вже давно привертають увагу з боку користувачів та регуляторів у всьому світі через дані, які вони збирають, та їхнє використання, включаючи персоналізовану рекламу, адаптовану до інтересів та пошукової історії. Поки що невідомо, як саме X буде збирати біометричні дані та як вони можуть використовуватися. Ілон Маск, який придбав Twitter минулого року, зазначив, що одним з його пріоритетів є позбавлення платформи від недостовірних облікових записів та сприяння більш активному використанню сервісу, який передбачає абонентську плату в розмірі 8 доларів на місяць та більше. Імовірно, такі облікові записи будуть віднесені до реальних осіб.

Крім того, X також планує збирати інформацію про трудову діяльність та освіту користувачів. "Ми можемо отримувати та використовувати ваші особисті дані (такі як історія працевлаштування, освіта, професійні навички та обдарованості, активність у пошуку роботи та залученість і т. д.) для того, щоб рекомендувати вам потенційні робочі місця та передавати ці дані потенційним роботодавцям, коли ви подаєте заявку на роботу. Так вони зможуть знаходити потенційних кандидатів та показувати вам більш актуальну рекламу", – це зазначено у відновленій політиці конфіденційності.

Попередня політика, яка діяла до 29 вересня, не містила в собі посилань на біометричні дані або історію трудової діяльності.


Теги: twitter
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий