Playtech звинувачує розробника ігор для live-казино OnAir у корпоративному шпигунстві

  • 20 января, 13:30
  • 3747
  • 0

Скандал розгорівся після того, як колишній співробітник OnAir Entertainment Іванс Івановс (Ivans Ivanovs) звинуватив компанію в отриманні незаконного доступу до внутрішніх систем іншого розробника – Playtech. За його свідченнями, однією з ключових фігур шпигунської схеми став Ігор Велікс, який впродовж двох років працював в Playtech Live Latvia, збирав та передавав конфіденційну внутрішню інформацію до OnAir, пише Gambling News. 

Іванс Івановс заявив, що керівництво OnAir Entertainment знало про схему шпіонажу, однак не вживало жодних заходів задля її усунення та покарання учасників. Він також підкреслив, що йдеться про потенційне порушення авторських прав, отримання інформації про дорожню карту Playtech, ринкові стратегії компанії та умови співпраці з операторами.

Представники OnAir Entertainment досі не надали офіційної відповіді на звинувачення. А колишній співробітник тим часом обіцяє розкрити й інші деталі недобросовісної діяльності компанії найближчим часом. Скандал може сильно вплинути на репутацію розробника та призвести до юридичних наслідків, якщо провина буде доведена. 

За даними порталу Gambling News, зараз під великим питанням вихід гри Diamond Rush Roulette від OnAir, адже проєктом розробки керував безпосередньо Ігор Велікс, обвинувачений у шпигунстві.

Івановс стверджує, що через протиправну політику керівництва OnAir близько 300 співробітників компанії можуть втратити роботу й залишитися без засобів для існування. Такі зловживання він називає неприпустимими.

Показово, що весною 2023 року компанія OnAir Entertainment оголосила про великі плани щодо глобального розширення на 10 нових ринків, серед яких Нідерланди, Греція, Данія та Румунія. 

Ребекка Фарруджа, керівниця юридичного відділу OnAir зазначила:

«Ми пишаємося широким асортиментом якісних продуктів, які охоплюють користувачів по всьому світу. І в найближчі місяці з нетерпінням чекаємо, що наші продукти стануть доступні на нових ринках»

Пізніше у 2023 році компанія підписала партнерські відносини з Kindred Group, Betsson і MrQ, а її представники неодноразового ділилися амбітними планами. Поки що немає чіткого розуміння, як OnAir буде виходити зі скандальної ситуації. Тому слідкуємо за оновленнями.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий