Помер Деніел Кортні Лінч – один з тих, хто зробив інтернет масовим

  • 2 апреля, 09:00
  • 4083
  • 0

У віці 82 років помер Деніел Кортні Лінч, який відіграв ключову роль у популяризації та комерціалізації інтернету. Смерть Лінча підтвердила донька Джулі, пише The New York Times. Інженер мав ниркову недостатність.

  1. Деніел Кортні Лінч народився 16 серпня 1941 року в Лос-Анджелесі. Здобув ступінь бакалавра з математики та філософії в Університеті Лойоли, а також ступінь магістра математики в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Далі працював програмістом на авіабазі Холломан у Нью-Мексико та комп’ютерним менеджером у різних інститутах. 
  2. У 1980 році інтернет все ще був доменом наукових кіл та уряду. Але Лінч був упевнений, що він має комерційний потенціал.
  3. У 1986 році він вирішив провести семінар, щоб навчити постачальників і розробників налаштовувати обладнання для маршрутизації трафіку через інтернет. Мета полягала в тому, щоб змусити обладнання різних виробників працювати разом і продемонструвати, як інтернет може бути корисним для бізнесу. 
  4. Перший захід робили переважно волонтери. Вони прокладали кабель у кімнаті та програмували маршрутизатори. Участь взяли 300 продавців Лінч вимагав від учасників дотримуватися TCP/IP – мови, якою розмовляють підключені до інтернету комп’ютери і яка швидко стала стандартом.
  5. Цей захід став називатися Interop. Протягом десяти років він став однією з найбільших комп’ютерних виставок у світі та спільнотою для спеціалістів. Виконавчий директор Google Вінтон Серф сказав: Лінч «усіма способами» намагався донести, що інтернет заслуговує на «увагу та інвестиції».
  6. У 1991 році Лінч продав Interop компанії Ziff Davis, великому видавцю комп’ютерних журналів, приблизно за 25 мільйонів доларів.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий