Попереджав про загрозу ШІ. Головний науковий співробітник йде з OpenAI

  • 15 мая, 14:01
  • 3900
  • 0

Співзасновник і головний науковий співробітник OpenAI Ілля Суцкевер, який стояв за сумнозвісною історією про звільнення гендиректора Сема Альтмана і очолював напрям безпеки компанії, йде з посади.

І сам Суцкевер, і Альтман повідомили про кадрові зміни окремими повідомленнями на X. Альтман докладно попрощався з Суцкевером, відзначивши його здібності та багаторічну роботу.

«Ілля та OpenAI збираються розлучитися. Це дуже сумно для мене; Ілля безперечно є одним із найбільших розумів нашого покоління, орієнтиром у нашій галузі та дорогим другом. … Без нього OpenAI не була б такою, якою вона є. Незважаючи на те, що він має щось важливе, над чим він збирається працювати, я завжди буду вдячний за те, що він зробив тут, і за його відданість завершенню місії, яку ми почали разом. Я щасливий, що так довго був поряд із таким справді видатним генієм і людиною, яка настільки зосереджена на досягненні кращого майбутнього для людства», — написав Альтман.

Суцкевер у своїй заяві на X повідомив, що має намір працювати над проектом, який має для нього дуже велике значення, і пообіцяв розкрити деталі пізніше.

Як заявив OpenAI, Якуб Пахоцький, директор з досліджень компанії, який очолював розробку GPT-4, стане новим головним науковим співробітником.

Нагадаємо, Суцкевер неодноразово публічно попереджав про погрози, що створює розвиток штучного інтелекту. Зокрема, він стверджував, що в майбутньому ШІ ставитиметься до людей як до тварин. Минулого року він очолив команду Superalignment, яку OpenAI створила для розробки способів управління надрозумними системами штучного інтелекту, які б, теоретично, мали здібності, що перевищують людські.

У листопаді Суцкевер був одним із тих людей, через дії яких правління компанії прийняло рішення звільнити Альтмана з посади. З чуток, головний науковий співробітник звертався до Альтмана, висловлюючи занепокоєння щодо їх розробок, але гендиректор не реагував на них належним чином.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все