Працівник Amazon звільнився, аби не повертатися до офісу. Він втратив понад $200 тис.

  • 6 ноября, 12:01
  • 3818
  • 0

Працівник Amazon звільнився, аби не повертатися до офісу. Він втратив понад $200 тис

Тімліду довелося б переїжджати за понад 4 тис. км, щоб залишитися на роботі.

Після пандемії COVID-19 багато компаній намагаються повернути працівників до офісів, але далеко не всі на це погоджуються. Навіть якщо під загрозою великі суми. Колишній тімлід Amazon звільнився з роботи та втратив більш як $200 тис. у вигляді опціонів на акції замість того, щоб працювати офлайн.

Software-development manager працював в Amazon понад три роки. Він розповів, що був задоволений роботою та командою, але нова політика компанії все змінила. Свою історію він анонімно розповів Business Insider.

Як усе почалось

Менеджер почав працювати в компанії у 2020 році, і відтоді тільки кілька разів з’являвся в офісі.

У лютому цього року компанія попередила працівників про політику RTO. Нові правила не влаштовували його, оскільки для  збереження роботи йому потрібно було переїжджати з Нью-Йорка до Сіетла, тобто через усю країну. До того ж він з дружиною якраз купили нерухомість своєї мрії.

Він розповів, що намагався домовитися з компанією. Чоловік порахував, що переїзд із сім’єю та тваринами обійшовся б у $150 тис. А коли запитав, як Amazon з цим допоможе, то просто не отримав відповіді.

До того ж багато членів команди не вважали, що робота з дому знижує продуктивність. У самій компаній сказали, що не мають даних щодо цього, але просто знають, що це правда. Це, звісно, погіршило атмосферу на роботі.

Життя після звільнення існує

Зрештою працівник попередив команду, що піде з компанії до кінця року через вимогу повернутися до офісу. Незабаром після розмови зі своїм менеджером і звільнення він почав шукати нову роботу.

«Звичайно, тут були проблеми – особистісні конфлікти та жорсткі переговори щодо зарплати, – але політика RTO була єдиною причиною, чому я вирішив піти з Amazon. Я хотів би залишитися, але, чесно кажучи, здавалося, що вони навмисно виштовхували людей», – поділився анонім.

Зараз він працює в стартапі з іншим експрацівником Amazon. Йому запропонували приблизно таку ж зарплату, але, звісно, це навіть не порівнюється з опціонами.

Реакція Amazon

Представник компанії повідомив, що не може перевірити анонімне джерело, оскільки видання відмовилося називати ім’я автора історії. В Amazon також зазначили, що не можна судити таку велику компанію лише за однією історією.



Теги: amazon
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий