Прикордонники затримали айтівця при спробі незаконного перетину кордону. Що вирішив суд

  • 7 ноября, 12:01
  • 3897
  • 0

Прикордонники затримали айтівця при спробі незаконного перетину кордону. Що вирішив суд

Айтівець не визнав, що намагався незаконно покинути Україну

Прикордонники затримали співробітника IT-компанії під час імовірної спроби незаконного перетину кордону. Однак обвинувачений свою провину не визнав та на судове засідання не з’явився.

29 вересня прикордонний наряд виявив кількох осіб разом з айтівцем у контрольованому прикордонному районі на Закарпатті. У матеріалах справи йдеться, що це сталося під час спроби незаконного перетину кордону з України до Румунії.

На айтівця склали протокол про адміністративне правопорушення. Відповідно до Кодексу, спроба чи перетин кордонну незаконним шляхом групою осіб загрожує штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт до 15 діб.

Однак сам айтівець обвинувачення не визнав. До того ж до суду не було надано доказів (фото чи відео), які підтверджували таке правопорушення. Також зазначається, що його затримали на значній відстані від кордону (на напрямку прикордонного знаку №410, залізнична станція Ясіня).

Що вирішив суд

У зв’язку з вищезгаданим, суддя Рахівського суду не вбачає в діях затриманого IT-спеціаліста ознак адмінправопорушення. Він постановив закрити справу.

  • Нагадаємо, раніше директор столичної IT-компанії підробив висновок медкомісії, знайдений в інтернеті, та намагався з ним виїхати з України.
  • Також писали, як волинянин пів року користувався фейковою довідкою для виїзду за кордон. З таким документом він більш як 20 разів виїжджав з України.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи