Проблеми сьогодення. YouTube дозволив користувачам видаляти відео з їх ШІ-клонами

  • 1 июля, 17:11
  • 3791
  • 0

Нова політика YouTube дозволяє користувачам вимагати видалення створеного штучним інтелектом контенту, що копіює їхній зовнішній вигляд або голос.

Минулого місяця YouTube без оголошення додав до своєї політики нові пункти, що дозволяють користувачам вимагати видалення створеного штучним інтелектом контенту, якщо персонаж ролика схожий на них зовні або за голосом, пише TechCrunch. Нові правила дають користувачам можливість помічати відео, в яких використовували штучний інтелект для зміни або створення синтетичного контенту для досягнення подібності.

YouTube каже, що кілька факторів будуть визначати, чи розглядатиметься питання про видалення ролика. Зокрема, розглядатимуть, чи є зміст зміненим чи згенерованим і чи легко ідентифікувати особу, про яку йдеться. Компанія також зважить, чи можна вважати контент пародією чи сатирою. Іншим фактором, який враховуватимуть, є те, чи є в ролику копія відомої людини і чи вдається ІІ-персонаж до «делікатної поведінки» (злочин, насильство, реклама певного продукту чи політичного кандидата). Нова політика підпадає під порушення конфіденційності YouTube, а не під порушення щодо оманливого змісту.

YouTube надасть ймовірному порушнику 48 годин, щоб вжити заходів щодо скарги. Якщо автор нічого не зробить за цей час, YouTube розгляне його.

У документації пояснюється, що вимагатимуть повного видалення ролика чи розмивання осіб. Просто зробити відео з порушенням приватним не буде можливим.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий