Продажі iPhone впали на 9,6% в усьому світі — перше місце за Samsung

  • 15 апреля, 13:07
  • 1824
  • 0

Samsung змістили Apple з першого місця за кількістю проданих смартфонів у першому кварталі 2024 року. Таке дослідження опублікувала Міжнародна корпорація даних IDC.

Apple лідирували в цьому списку протягом усього 2023 року. Нині ж продажі iPhone знизилися на 9,6% в усьому світі — компанія продала 50,1 мільйона за перші три місяці і це менше за середню оцінку аналітиків Bloomberg у 51,7 мільйона. За словами аналітиків медіа, це найрізкіше падіння з карантинних часів у 2022 році, коли порушилися ланцюжки постачань. Відсоток ринку Apple становить 17,3%, тепер вони на другому місці в рейтингу.

Хоча Samsung повернули собі першість і їхня частка дорівнює 20,8%, показники дещо знизилися в річному обчисленні і не встигають за 7,8% зростання попиту на смартфони.

Загалом світовий ринок смартфонів у першому кварталі зріс на 7,8% в річному обчисленні до 289,4 млн одиниць. Як йдеться у звіті, галузь ще не повністю вийшла з кризи, але відновлення «йде повним ходом».

Директор з досліджень в IDC Набіла Попал сказав, що продовжують спостерігати зростання вартості та середньої ціни продажу, оскільки споживачі обирають дорожчі пристрої, щоб користуватися ними довше. А також розповів про перерозподіл сил серед 5 популярних компаній.

«Xiaomi відновлює свої позиції після значного спаду, який спостерігався протягом останніх двох років, а Transition стає стабільно присутнім в основній п’ятірці завдяки агресивному зростанню на міжнародних ринках. Два гравці-лідери показали негативне зростання в першому кварталі. Але Samsung, схоже, перебуває у сильнішій позиції, ніж вони були в останніх кварталах», — сказав Набіла Попал.

У корпорації попереджують, що ці дані є попередніми і можуть бути змінені.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий