Проект LEGO. Власник TikTok розкрив подробиці своєї альтернативи GPT

  • 27 января, 06:56
  • 3787
  • 0

Китайський технологічний гігант ByteDance, власник TikTok, планує запустити велику мовну модель (LLM) під назвою LEGO.

У дослідженні, опублікованому у сховищі електронних препринтів ArXiv, вчені описали модель, здатну вловлювати дрібні деталі з різних модальностей у тексті, відео, аудіо та зображеннях.

Конструкція LEGO включає різні кодери та адаптери для різних типів інформації, таких як відео, зображення та аудіо. Кожен тип інформації проходить через власний кодер і адаптер.

Дослідники стверджують, що навчена ними модель демонструє точну ідентифікацію та локалізацію конкретних регіонів на зображеннях чи моментах у відео.

«Завдяки навчанню на різних мультимодальних та деталізованих наборах даних LEGO досягає кращого сприйняття мультимодальних вхідних даних та демонструє покращену продуктивність у завданнях, що потребують глибокого розуміння. … У майбутній роботі ми прагнемо розширити LEGO, щоб включити додаткові модальності введення та виведення, досліджуючи складніші методи», — йдеться у висновках дослідників.

Як писав NV Техно, у грудні ByteDance звинуватили у таємному використанні технології OpenAI для створення власних моделей. Після цього OpenAI призупинив обліковий запис ByteDance, оскільки користувачам заборонено створювати конкурентні моделі штучного інтелекту за допомогою ChatGPT.




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все