Після багаторічної паузи. Epic Games поверне Fortnite на iPad

  • 2 мая, 08:16
  • 1963
  • 0

Євросоюз розширив дію нових правил Закону про цифрові ринки, які вже діють для iOS, на iPadOS від Apple. На цьому фоні Epic Games оголосила, що її легендарна гра вернеться на iPad.

Європейська комісія на цій неділі надала iPadOS статус gatekeeper, який припускає, що на платформі, що належить Apple, будуть поширюватися правила справедливості та конкурентності, передбачені Законом про цифрові ринки (DMA). Вслід за цим рішенням створювачі ЄС Fortnite оголосили, що повернути гру на iPad.

«Сьогодні Європейська комісія заявила, що iPad також повинен відповідати Закону про цифрові ринки. Ми рухаємося повним ходом, щоб швидше вивести Fortnite і Epic Games Store на iPhone в ЄС і на iPad в цьому році!», — повідомила Epic Games на своїй сторінці в X (Twitter).

Як писав НВ Техно, Apple чотири роки тому видалила гру Epic Games Fortnite з App Store. Після цього між компаніями почався додатковий судовий процес, який закончив рішенням Верховного суду США в січні цього року. Суд поставив Apple подати на уступки і дозволити розробникам, у тому числі Epic Games, рекламувати свої пропозиції покупок за межами App Store у своїх додатках.

Повернення Epic Games в App Store стало можливим із вступом у силу нового Закону ЄС про цифрові ринки, який зобов’язав Apple дозволити встановлення сторонніх програм та альтернативні платежі в додатках. Epic Games створила новий обліковий запис в App Store для запуску власного магазину ігор для iOS і повернення її популярної гри Fortnite на iPhone. Apple блокувала його, але в конце концов відновила. Це сталося після того, як інцидентом зацікавилися європейські регулятори.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все