П’ятимісне аеротаксі стартапу Lilium пройшло випробування

  • 18 мая, 06:24
  • 3806
  • 1

Німецький стартап Lilium оголосив про перше випробування пятимісного електричного літаючого таксі, яке при ідеальному розкладі почне літати над містами в наступному десятилітті. 

Згідно заявленим характеристикам, літаючий транспортний засіб зможе розганятися до швидкості 300 км/год завдяки 36 двигунам і пролітати до 300 км на одному заряді. Для аеротаксі дуже важливо вміти вертикально злітати і сідати з пілотом і чотирма пасажирами на борту. 

З6 електричних вентиляторів можуть повертатися на 90 градусів із горизонтального у вертикальне положення. Вони розташовані в два ряди по шість біля носа і два по 12 під крилами. 

За версією випробувача Ремо Гербера, шикарні заявлені характеристики швидкості і дальності ходу стали можливі завдяки особливій формі крила, що забезпечує потрібні аеродинамічні властивості. Під час польоту на крейсерській швидкості, витрачається всього 10% від максимальної потужності у 2000 кінських сил.

Гербер повідомив The Verge, що перший політ пройшов саме так, як і повинен був. На відміну від більшості конкурентів Lilium планує залишити пілота всередині свого літаючого таксі. На їх думку, це спростить сертифікацію.


1 комментарий
Сортировка:
Добавить комментарий
Soonya
Soonya 2019, 20 мая, 11:19
0
Виглядає дуже ефектно.

Последние статьи

Смотреть все