Ірак припинив доступ до Telegram через порушення конфіденційності особистих даних

  • 7 августа, 10:03
  • 3718
  • 0

Міністерство зв'язку Іраку заблокувало месенджер Telegram, посилаючись на причини національної безпеки та збереження особистих даних користувачів. Влада країни вважає, що додаток неправильно обробляє інформацію, включаючи дані офіційних державних установ та особисті дані громадян. Використовуваний широко в Іраку як засіб обміну повідомленнями, джерело новин та обмін файлами, Telegram також містить канали з великою кількістю особистої інформації, такої як імена, адреси та родинні зв'язки іракців.

Міністерство вимагало від компанії-розробника закрити платформи, через які може відбуватися витік даних з державних установ та особисті дані громадян, але компанія не реагувала на такі запити. За відомостями компанії NetBlocks, яка моніторить інтернет, доступ до Telegram обмежено на більшій частині території Іраку, за винятком автономного регіону Іракський Курдистан.

У неділю, 6 серпня, провідні інтернет-провайдери Zain і Earthlink не змогли відкрити месенджер Telegram, але цей месенджер залишався доступним для курдських операторів Kurdistan Net і Korek Telecom. NetBlocks негайно запропонувала обійти державну інтернет-цензуру за допомогою використання VPN. Цей метод вже використовувався для обходу обмежень у квітні 2023 року, коли бразильська влада намагалася заборонити доступ до Telegram через відмову віддати дані користувачів владі.

Останні події в Іраку ставлять під питання доступ до Telegram та загальний доступ до інтернету. Країна відома тривалими періодами відключення доступу до мережі, зокрема, у зусиллях зменшити списування на національних іспитах. Політичні кризи та громадські протести також часто ведуть до обмежень інтернету, які можуть вплинути на повідомлення про події та порушення прав людини.


Теги: telegram
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все