Реальна зарплата наступного року може зрости на 8,5%

  • 18 ноября, 07:01
  • 3868
  • 0

Реальна зарплата наступного року може зрости на 8,5%

Реальна зарплата у 2024 році виросте на 8,5%. Аналогічна ситуація буде й з пенсіями

Реальна зарплата у наступному році може збільшитися на 8,5%. Про це на пресконференції розповіла голова правління «Ліга банків України» Олена Коробкова.

«Якщо ми будемо дивитися на бюджет на наступний рік, який затверджено, то в ньому передбачено, що мінімальна заробітна плата після двох підвищень збільшиться до 8 тисяч гривень, що є також позитивним трендом. Але, за оцінками уряду, середня заробітна плата становитиме майже 22 тисячі гривень, тобто реальна заробітна плата збільшиться на 8,5%, враховуючи нашу інфляцію», – цитує Коробкову видання «Суспільне. Новини».

За словами фахівчині, аналогічна ситуація буде й з пенсіями в 2024 році.

За даними платформи «Опендатабот», у третьому кварталі цього року середня пенсія в Україні складала 5 350 гривні. Проте у восьми областях вона була значно вища за середню по країні, зокрема у Києві – 7 219 гривень. Найнижчу пенсію отримують пенсіонери на Тернопільщині – 4 041 гривню.

Уряд планує з наступного року запровадити бальну систему нарахування пенсій.

Верховна рада України раніше ухвалила державний бюджет на 2024 рік. За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, майже 50% видатків йтиме на оборону та безпеку.

Закон також передбачає індексацію пенсій, зростання мінімальної зарплати, збільшення видатків на освіту й медицину на понад 20 млрд грн.

На підтримку бізнесу виділять більш як 40 млрд грн.


Теги: робота
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий