Reddit та інвестори залучили $750 млн за перші дні IPO – акції зросли на 30%

  • 26 марта, 14:00
  • 3730
  • 0

Акції Reddit підскочили на 30% у понеділок, 25 березня, оскільки інвестори продовжували активно їх скуповувати після минулотижневого IPO (первинного публічного розміщення). Акції, які дебютували на біржі за $34, закрилися на позначці $59,80, пише CNBC.

  1. Reddit та інвестори разом залучили близько $750 млн під час розміщення.
  2. Акції Reddit злетіли на 48% у перший день торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі.
  3. Деякі модератори та користувачі Reddit заробили мільйони доларів завдяки особливій програмі продажу акцій під час IPO. Ця програма дозволила їм, а також їхнім родичам та друзям, придбати акції напряму від компанії. Так вже не вперше роблять технологічні компанії – раніше цим шляхом йшли Airbnb, Rivian та Doximity.
  4. Інвестиції СЕО OpenAI Сема Альтмана, раннього інвестора та колишнього члена ради директорів Reddit, зросли з $200 млн до понад $613 млн після дебюту компанії на біржі.
  5. IPO Reddit відбулося того ж тижня, коли акції виробника обладнання для дата-центрів Astera Labs буквально злетіли на 72% у перший день торгів на біржі Nasdaq.

Reddit стала першою великою соціальною мережею, яка вийшла на біржу з 2019 року (після розміщення Pinterest), і інвестори уважно стежили за її успіхом, щоб оцінити, чи може ринок IPO оживитися після тривалої паузи через зростання процентних ставок та інфляційні хвилювання, що почалися у 2022 році.

Чому це важливо?

  1. Успішне IPO Reddit може свідчити про те, що інвестори знову готові вкладати гроші в технологічні компанії.
  2. Це може дати поштовх іншим технологічним компаніям, які планують вийти на біржу.

Хоча справи у Reddit йдуть добре, керівний партнер-засновник Plexo Capital і акціонер Reddit Ло Тоні вважає, що поки зарано казати, чи ринок IPO повністю відкрився. Його думка полягає в тому, що потрібно, щоб ще декілька компаній успішно вийшли на біржу.

Крім того, Тоні зазначає, що деякі стартапи вже залучили багато інвестицій, тому їм може бути невигідно поспішати з IPO. Іноді вартість компанії на приватному ринку інвестицій може бути вищою, ніж її оцінка після виходу на біржу.

Акції Reddit дебютували на Нью-Йоркській фондовій біржі у четвер, 21 березня. Оцінка компанії без урахування опціонів на акції для співробітників становила $5,4 млрд. Це значно менше, ніж її остання оцінка на приватному ринку в $10 млрд, зафіксована у серпні 2021 року.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все