Reddit виходить на ІРО – ціна $34 за акцію

  • 21 марта, 14:00
  • 3772
  • 0

Соціальна мережа Reddit встановила ціну акцій свого первинного публічного розміщення (IPO) на рівні $34 за одиницю, що є верхньою межею очікуваного діапазону. Як пише Tech Crunch, це свідчить про зацікавленість інвесторів до виходу компанії на біржу.

  1. Завдяки цьому розміщенню Reddit як гігант соціальних мереж зможе залучити майже $500 млн.
  2. Оцінка компанії без урахування опціонів на акції для співробітників становитиме $5,4 млрд. Це значно менше, ніж її остання оцінка на приватному ринку в $10 млрд, зафіксована у серпні 2021 року.
  3. Акції Reddit дебютують на Нью-Йоркській фондовій біржі у четвер, 21 березня, під тікером RDDT. Це одне з найбільш очікуваних розміщень цього року.

Якщо вартість акцій Reddit різко зросте в перший день торгів, інші компанії, що фінансуються венчурним капіталом і очікують виходу на біржу, незабаром можуть розпочати власні процеси IPO.

Компанія Astera Labs, що пропонує апаратне забезпечення для підключення центрів обробки даних, напередодні показала зростання на 72% у перший день торгів. Це є чітким сигналом того, що публічні ринки готові до нових публічних компаній.

Попри те, що Instacart та Klaviyo, два основні IPO 2023 року, були прибутковими за показником EBITDA, минулого року вони отримали стриманий прийом на Волл-стріт.

Однак Reddit все ще показує чистий збиток у понад $90 млн, що може негативно вплинути на акції компанії в умовах прагнення до прибутковості для новостворених публічних компаній.

Водночас інвесторів може зацікавити участь Reddit у бумі штучного інтелекту. Компанія нещодавно почала продавати свої дані Google для навчання моделей ШІ, і можливо, будуть укладені подібні ліцензійні угоди, що може стати для бізнесу потужним каналом зростання доходів. У січні Reddit продала контрактів на суму $203 млн компаніям, що займаються ШІ, для доступу до своїх даних.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий