Рекрутерка провела свою найкоротшу співбесіду, яка тривала лише 30 секунд. У чому причина

  • 24 января, 16:08
  • 3751
  • 0

Шукачі роботи та компанії вже звикли проводити співбесіди в дистанційному форматі з увімкненою вебкамерою. Але, як показує досвід, не всім кандидатам подобається такий підхід.

Рекрутерка Веліна Вайткунайте розповіла про свою незвичну онлайн-співбесіду, яка тривала лише… 30 секунд.

«Щойно провела своє найкоротше інтерв’ю – всього 30 секунд. Кандидат відповів, що для нього безпека понад усе, тому він не покаже свого обличчя», – написала спеціалістка в LinkedIn.

У коментарях вона пояснила, що якби в кандидата не було камери, він міг просто про це сказати. «А починати карʼєру з брехні про якусь безпеку – така собі ідея», – вважає вона.

Як відреагували айтівці

Ситуація дуже зацікавила користувачів соцмережі, тому на час написання матеріалу допис зібрав більш як 60 коментарів. Публікуємо деякі з них.

«Можу навіть голим на інтервʼю сидіти, головне, щоб покликали на нього», – прокоментував програміст Андріан Корчинський.

«Ніндзя-розробник», – написав програміст Євген Рудофилов.

«Може, це Буданов?» – написала під дописом Вікторія Міркевич, HR.

«Добре, хоч не сказав, що кращий захист – то напад, і не напав на вас», – прокоментував програміст Володимир Шайтан.

«Ну, може, його шукає Інтерпол?» – написав айтівець Степан Орда.

«Теж колись мала таку історію. Кандидат сказав, що на минулій роботі ніхто не бачив його обличчя і всіх це влаштовувало, а ми – неадекватні, навіть на інтерв’ю просимо ввімкнути камеру», – поділилася рекрутерка Анастасія Пендрак.

«В одного замовника була вимогу фултайм сидіти з увімкненою камерою, навіть коли немає мітингів», – прокоментував тестувальник Максим В.

«Наскільки потрібно не цінувати пропозицію працевлаштування, щоб так себе поводити. Може, він шпигун? А може, настільки боїться ковіду?» – написав розробник Олександр Васильковський.

«Дивно. Мене одна компанія просила вимкнути камеру, коли я її ввімкнула. Я думала, люди (їх було двоє – техлід і HR) захочуть бути певні, що це я і що я не піддивляюсь відповіді десь на технічній співбесіді. На питання чому, відповіли, що не треба їм, це зайве. Компанія з хорошою репутацією, не шарашка», – написала Наталія Пономаренко, розробниця.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий