Резюме, яке сподобалось Google. Експрацівник техгіганта проаналізував своє CV

  • 23 февраля, 07:04
  • 3719
  • 0

Генрі Ван рік працював помічником юриста, але зрозумів, що така робота йому зовсім не підходить. Тоді він почав обирати інші варіанти й зупинився на компанії Google. Склавши резюме й пройшовши кілька етапів співбесід, він таки отримав омріяний офер. Щоправда, зараз він багато що переробив би в CV. 

хлопець в сірій шапці і білій футболці, офіс google

Після року роботи в юридичній фірмі Генрі зрозумів, що ненавидить роботу юриста й не хоче повʼязувати з цим життя. Натомість він звернув увагу на карʼєру, більш повʼязану з бізнесом, а згодом потрапив на інтервʼю до Deloitte, Goldman Sachs і Google.

Генрі розповів Business Insider, що в нього було сім етапів співбесід у Google, до кожної з яких він ставився дуже відповідально, навіть якщо це були онлайн-зустрічі.

«На мені навіть були штани та туфлі, на випадок, якщо вони скажуть мені нахилити камеру вниз», – поділився Генрі.

Це принесло успіх і у 2013 він таки отримав пропозицію роботи у підрозділі з питань політики. Згодом він став Product Marketing Manager, а у 2017 році звільнився й заснував власний бізнес.

Резюме, яке сподобалось Google

CV Генрі особливо не відрізнялося від усіх інших: одна сторінка тексту, поділена на блоки, шрифт Times New Roman й основна інформація. Однак зараз хлопець радить оформляти резюме по-іншому, аби отримати роботу. 

 резюме

Ось що він змінив би.

  1. Треба навести порядок. Генрі пояснив, що в резюме забагато тексту й мало вільного простору. Крім цього, він би обрав простіший шрифт, який легко сприймати, як-от Arial, Open Sans або Lato. «Коли я дивлюся на це, у мене болять очі».
  2. Полегшіть роботу рекрутеру. Генрі додав би коротку анотацію про себе, аби рекрутеру не доводилось перечитувати всю сторінку. Він би узагальнив свій досвід і додав би це на початок СV.
  3. Нове – на початок. У резюме він спершу вказав інформацію про освіту, хоча вже мав досвід роботи. Зараз би він зробив навпаки.
  4. Досягнення, а не завдання. Генрі радить звертати увагу не на завдання, а на те, чого ви досягнули в роботі.
  5. Вказуйте релевантну інформацію. Не кожен досвід може бути цінним для конкретної посади. Генрі радить підлаштовуватись до вимог вакансії і вказувати відповідну інформацію.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все