Рік після запуску. Artifact від співзасновників Instagram припиняє роботу

  • 15 января, 12:01
  • 3724
  • 0

Застосунок з ШІ для читання та обміну новинами Artifact припиняє свою роботу за рік після запуску. Вимкнення функцій програми буде поступовим.

Новинний сервіс Artifact



Що відомо про Artifact

Його творці та засновники Instagram Кевін Систром і Майк Крігер ухвалили таке рішення через малу ринкову нішу та неокупність.

«Ми створили те, що подобається основній групі користувачів, але ми дійшли висновку, що ринкові можливості недостатньо великі, щоб виправдати продовження інвестицій у такий спосіб. Стартаперам легко ігнорувати цю реальність, але часто ухвалити важке рішення раніше краще для всіх учасників», – написав співзасновник проєкту Кевін Систром.

Згортання застосунку буде поступовим – спершу вимкнуть можливість коментувати та публікувати, а переглядати новини можна буде ще до кінця лютого.

Попри закриття Artifact, співзасновник проєкту Систром сподівається на створення нових продуктів із ШІ.

«Найбільша ціна втраченої вигоди – час, витрачений на роботу над новими, більшими та кращими речами, які можуть охопити мільйони людей. Я особисто з нетерпінням чекаю на створення нових речей, хоча тільки час покаже, що це може бути. Ми живемо в захопливий час, коли ШІ змінює практично все, до чого ми торкаємося, і можливості для нових ідей здаються безмежними», – написав Систром у блозі.

Що відомо про Artifact

ШІ-застосунок для новин Artifact презентували у січні 2023 року, а в лютому вінстав доступний для всіх користувачів Android та iOS. 

Програма збирає новини та застосовує алгоритм рекомендацій, як у TikTok. Крім читання новин, в Artifact є елементи соцмережі – користувачі можуть ділитися публікаціями та бачити, що читає їхня мережа.

Також Google Play Store назвав Artifact найкращим застосунком 2023 року «на кожен день».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий