Розробка «Резерв+» коштувала $86 000 — фінансували донори

  • 23 мая, 14:00
  • 3800
  • 0

Розробка застосунку для військовозобов’язаних «Резерв+» коштувала $86 000, розповіла заступниця голови Міноборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю Forbes. Проєкт фінансував благодійний фонд.

За словами Черногоренко, застосунок коштував 3 413 448 грн з ПДВ — це близько $86 000, підрахувало видання. І його вартість може зростати з нарощуванням функціоналу, адже застосунок треба буде розвивати, сказала посадовиця. Працювали над створенням «Резерв+» кілька команд, зокрема з Міноборони, МВС та інших міністерств.

Що відомо

  1. 18 травня набули чинності оновлені положення закону про мобілізацію та військовий облік. Цього ж дня Міноборони запустив застосунок «Резерв+», де всі військовозобов’язані можуть виконати вимоги закону та оновити свої дані протягом 60 днів.
  2. У перший день користувачі з-за кордону та в Україну скаржились на некоректну роботу сервісу. Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив це перенавантаженням серверів. За його словами, в один із часових проміжків у застосунку одночасно намагались авторизуватись близько 700 000 осіб.
  3. Станом на восьму вечора 22 травня через застосунок свої дані оновили 805 000 людей. Міноборони також запустило новий сервіс електронної черги до ТЦК та СП.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все