Розуміє голос і жести. Колишні інженери Google створили робот-пилосос зі ШІ (відео)

  • 4 ноября, 07:01
  • 3852
  • 0

Розуміє голос і жести. Колишні інженери Google створили робот-пилосос зі ШІ (відео)

Matic не відправляє карти приміщення у хмарне зберігання, тому для його роботи не потрібне підключення до інтернету

Колишні інженери Google Nest Мехул Наріявала та Навніт Далал презентували повністю автономний робот-пилосос Matic зі штучним інтелектом. Як стверджують розробники, він переміщується по будинку так само, як це робить більшість людей. Вони обіцяють, що їхній робот-пилосос прибиратиме та не заплутуватиметься у дротах чи іграшках.

Matic переміщується по дому не за допомогою датчиків, як це роблять інші роботи-пилососи, а за допомогою п’яти RGB-камер. Вони дають йому можливість створювати тривимірну карту приміщення. В теорії це може дозволити роботу-пилососу не натрапляти на дроти чи іграшки, або ж не заплутуватися у килимах з високим ворсом. Адже за словами розробників, він переміщуватиметься в приміщенні так, як це робить, наприклад, безпілотний автомобіль на дорозі, пише видання The Verge.

Над його створенням розробники працювали шість років. Нині вони заявляють, що Matic не натикається на ніжки стільців та столів і не заплутується у розкиданих речах. Крім того, він за допомогою комп’ютерного зору самостійно перемикає порохотяг на вологе прибирання для чищення рідких забруднень.

Matic не відправляє карти приміщення у хмарне зберігання, тому для його роботи не потрібне підключення до інтернету.

Роботом можна керувати голосом або жестами. Зокрема, він розуміє команди: «Matic, прибери там» та «Matic, помий ванну кімнату».

Він також може раз на кілька годин самостійно вирушати на пошуки бруду. Але з часом робот вивчить звички господарів і знатиме, коли й де краще прибирати частіше, обіцяють розробники.

Коли його літровий контейнер для сміття повністю заповнений, робот паркується поруч зі сміттєвим баком і просить його почистити.

Гучність роботи Matic не перевищує 55 дБ. Резервуар для води – 600 мл. Сміття і рідина потрапляють в один пакет, рідину поглинають кристали, схожі на ті, що використовують у підгузках.

Нині можна зробити попереднє замовлення робота-пилососа на сайті maticrobots.com за зниженою ціною 1 495 доларів. Його почнуть доставляти з березня наступного року. Повна ж вартість Matic – 1 975 доларів.


Теги: Google
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий