Розумна альтернатива. ChatGPT незабаром може замінити Google Assistant на Android-смартфонах

  • 9 января, 05:56
  • 3771
  • 0

Вже давно замість Google Assistant, що бере на себе роль програми-помічника за замовчуванням на смартфонах Android, можна вибрати іншу програму. До цього часу ChatGPT не було в переліку доступних альтернативних програм, але незабаром це може змінитися.

Програма-помічник на Android-пристроях відкривається дуже швидко: шляхом тривалого натискання кнопки «Додому», якщо вона є, кнопки живлення або за допомогою спеціально налаштованого жесту. За умовчанням роль програми швидкого доступу виконує розумний персональний асистент, розроблений компанією Google. Втім, можна налаштувати доступ і до інших програм. Незабаром в якості такої, ймовірно, буде доступний ChatGPT.

Як пише Android Authority, відповідне оновлення помітили у коді останньої версії програми ChatGPT для Android. Наявна там, але досі не активна, функція ініціює включення програми в режимі накладання за допомогою голосового введення. Також виявлені фрагменти коду вказують на те, що ChatGPT можна буде встановлювати як додаток-помічник за умовчанням, хоча робота над цією функцією ще не завершена. Терміни розгортання нової функції поки що невідомі, як і те, чи буде вона безкоштовною. Дослідники побачили в коді, що для цієї функції все ж таки буде потрібна підписка ChatGPT Plus, тому припускають, що доступ буде обмеженим.

Якщо функція все ж таки буде розгорнута, це значно спростить користувачам доступ до ChatGPT. Поки для того, щоб поставити розумному чат-боту питання, потрібно переходити на сайт OpenAI з браузера або використовувати спеціальний додаток.

У жовтні Google анонсувала, що Assistant з Bard буде доступний на мобільних пристроях Android та iOS у найближчі місяці. Розгортання оновленого помічника очікується найближчим часом.


Теги: Google Android chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий