Samsung хоче додати ШІ у свій голосовий помічник Bixby

  • 3 апреля, 08:05
  • 4203
  • 0

Samsung може додати технологію генеративного штучного інтелекту у свій голосовий помічник Bixby. Про це CNBC повідомив топменеджер компанії.

Samsung хоче не відставати від своїх конкурентів та планує додати до пристроїв можливості генеративного ШІ. Це актуалізувалося після того, як Apple повідомила, що покаже свою стратегію з ШІ на щорічній Всесвітній конференції розробників вже у червні – пишуть ЗМІ.

Bixby – це голосовий помічник, який є на кожному пристрої Samsung (смартфони, планшети, смартгодинники, телевізори тощо) з 2017 року. Він працює у режимі питання-відповідь або дія, проте не має такого функціонала, як ChatGPT.

Виконавчий віцепрезидент мобільного бізнесу Samsung Вон Джун Чой сказав в інтерв’ю для CNBC місяць тому, що варто «переглянути роль Bixby», щоб він став розумніший у майбутньому. Додавання ШІ  «дозволить вести більш природну розмову і розробити інтерфейс, який підтримує продукти Samsung в екосистемі».

Поки невідомо, коли саме Bixby отримає генеративний ШІ, але впроваджувати його у свої пристрої він почав нещодавно. Нагадаємо, у січні цьогоріч в Samsung вийшла нова серія S24, особливістю якої є набір функцій на базі штучного інтелекту. 

А наприкінці лютого компанія сказала, що випустить оновлення One UI 6.1, яке розширить доступ до функцій Galaxy AI на більшій кількості пристроїв. Оновлення буде доступне з кінця березня для серій Galaxy S23, S23 FE, Fold5, Flip5 і Tab S9.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий