Samsung підняла акції на 6% після оголошення про постачання пам'яті чіпів для Nvidia

  • 5 сентября, 06:57
  • 3717
  • 0

Акції Samsung відразу зросли на понад 6% після звісток про їхнє успішне отримання контракту на поставку передових чіпів пам'яті для Nvidia, провідного гравця у галузі штучного інтелекту. Зазначається, що акції Samsung відзначилися найбільшим зростанням з січня 2021 року, коли було оголошено, що південнокорейська компанія розпочне поставки нового покоління пам'яті, яке оптимізоване для використання з прискорювачами штучного інтелекту, і це станеться з четвертого кварталу.

"Після успішного вступу до ланцюжка поставок HBM Nvidia, ми передбачаємо, що Samsung стане одним з провідних постачальників HBM3", - йдеться в оголошенні компанії.

Samsung уклала угоду на постачання HBM3 для Nvidia, після того як її чіпи пройшли фінальний тест якості, проведений американським розробником. Постачення основних мікросхем пам'яті розпочнеться вже в наступному місяці. Ця угода відкриває для Nvidia можливість отримати кращі ціни або поліпшену продуктивність і стабільніші поставки, розширюючи її можливості. Крім того, на цих новинах піднімуться інші постачальники: Hana Micron, компанія, яка спеціалізується на тестуванні і упаковці мікросхем, зросла на 30%, а Daeduck Electronics, постачальник друкованих плат, подорожчав на 7,4%.

Раніше було оголошено, що найбільший у світі виробник чіпів пам'яті Samsung Electronics повідомив, що найгірше для ринку вже минуло, але зберіг плани зменшення обсягів виробництва. Також повідомлялося, що Samsung розробляє три нові сенсори камери, один з яких оснащений 440-мегапіксельною матрицею.


Теги: samsung чіпи
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий