Що відомо про нову професію Chief AI Officer та чому складно знайти такого фахівця

  • 6 февраля, 15:25
  • 3790
  • 0

З розвитком технологій штучного інтелекту з’являються нові технічні посади та ролі, як-от Chief AI Officer. Вона «заповнює» розрив між технічним досвідом ШІ та діловими якостями менеджера. Але техлідери кажуть, що знайти потрібного кандидата може бути важко, і багато хто досі не розуміє, які для цього потрібні навички. 

Chief AI Officer, або головний фахівець зі штучного інтелекту, – це та людина, яка може керувати ШІ-стратегіями компаній. Про це пише Business Insider. Проте поки що таких фахівців доволі мало.

В загальних рисах, ця роль передбачає подолання розриву між ключовими мікродеталями роботи із ШІ та макростратегією великої компанії. Останнім часом ця професія стала набагато звичнішою для корпоративного світу, оскільки підприємства шукають власні способи використання штучного інтелекту для економії часу та підвищення продуктивності.

Керівників для ШІ-напрямів активно шукають компанії з різних галузей від рекрутингу до виробництва напівпровідників. Часом це необхідно, тому що частина менеджерів не знає, як інтегрувати ці технології, інвестувати в них чи ефективно використовувати їх. Так, у нещодавньому дослідженні Accenture йдеться про те, що 27% з опитаних керівників бізнесів (загалом 3,4 тис. осіб) готові до розширення масштабів за допомогою генеративного штучного інтелекту.

Але деякі компанії не впевнені, що передбачає ця роль і чи вона потрібна. Крім того, знайти людину, яка підходить для неї, важко, кажуть рекрутери.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все