Серйозний конкурент. Екс-бос OpenAI запустив власний ШІ-стартап

  • 22 июня, 12:57
  • 3704
  • 0

Колишній головний науковий співробітник OpenAI Ілля Суцкевер після звільнення започаткував власну компанію у сфері штучного інтелекту, яка обіцяє створити безпечну та потужну модель.

Ілля Суцкевер, співзасновник OpenAI та колишній головний науковий співробітник, повідомив у X (Twitter), що заснував нову компанію у сфері штучного інтелекту Safe Superintelligence Inc. (SSI). Відповідно до заяви компанії, її робота буде зосереджена на створенні одного продукту – безпечної та потужної системи ШІ.

«Ми створили першу у світі лабораторію SSI з однією метою та одним продуктом: безпечний суперінтелект. Вона називається Safe Superintelligence Inc. SSI це наша місія, наша назва і вся наша дорожня карта продукту, тому що це наш єдиний фокус. Наша команда, інвестори та бізнес-модель спрямовані на досягнення SSI. … Наша бізнес-модель означає, що безпека, захищеність та прогрес ізольовані від короткострокового комерційного тиску», — йдеться у повідомленні.

Крім Суцкевера, співзасновниками SSI є Деніел Гросс, колишній керівник відділу штучного інтелекту в Apple, і Деніел Леві, який раніше працював у OpenAI.

Нагадаємо, минулого року Суцкевер стояв на чолі спроб усунути генерального директора OpenAI Сема Альтмана. Суцкевер залишив OpenAI у травні і тоді ж натякнув на початок нового проекту. Незабаром після відходу Суцкевера дослідник штучного інтелекту Ян Лейке та дослідник політики Гретхен Крюгер пішли з OpenAI.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий