ШІ поза політикою. Google заборонила своєму чат-боту Gemini говорити про вибори

  • 16 марта, 14:20
  • 3759
  • 0

Чат-бот зі штучним інтелектом Gemini не відповідатиме на будь-які питання щодо виборів у будь-якій країні.

Цього року національні вибори мають відбутися у кількох великих країнах, включаючи США, ПАР та Індію. Google прийняла рішення виявити обережність щодо такої важливої теми і обмежила запити, пов'язані з виборами, на які може надавати відповіді її чат-бот зі штучним інтелектом Gemini.

"Готуючись до багатьох виборів, які відбудуться по всьому світу в 2024 році, і з великої обережності ми обмежуємо типи пов'язаних із виборами запитів, на які Gemini повертатиме відповіді", - заявив представник Google у коментарі Reuters.

Зараз чат-бот Google у відповідь на прохання розповісти про вибори у будь-якій країні зазначає, що «поки не вміє відповідати на такі запитання». Натомість користувачам пропонується скористатися Пошуком Google.


У грудні минулого року Google зазначала, що на початку року обмежить запити, пов'язані з виборами, у її продуктах з ШІ, включаючи Search Generative Experience та Gemini, що тоді називався Bard. Компанія в обох випадках не уточнила, чи запроваджені нею обмеження стосуватимуться лише майбутніх виборів у певній країні чи виборів як явища загалом.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все