ШІ від Google розв’язав олімпіадні задачі з математики

  • 26 июля, 14:00
  • 3745
  • 0

Google, що належить компанії Alphabet, представив дві системи штучного інтелекту, які продемонстрували значний прогрес у розв’язанні складних математичних задач — ключовий напрям розвитку генеративного ШІ. Про це пише Reuters.

  1. Сучасні моделі ШІ, що працюють на основі статистичного прогнозування наступного слова, мають труднощі з абстрактною математикою, яка вимагає вищих когнітивних здібностей, подібних до людського інтелекту.
  2. DeepMind, підрозділ компанії з розробки ШІ, опублікував результати, що демонструють здатність нових розроблюваних моделей AlphaProof та AlphaGeometry 2 розв’язати чотири з шести задач Міжнародної математичної олімпіади 2024 року — престижного змагання для школярів.
  3. Google зазначив у блозі, що одну задачу було розв’язано за кілька хвилин, але інші вимагали до трьох днів, що перевищує часові обмеження олімпіади. Однак ці результати є найкращими для систем ШІ станом на сьогодні.
  4. Компанія також розповіла, що створила AlphaProof, систему, орієнтовану на логіку, шляхом комбінування версії Gemini, мовної моделі, що лежить в основі однойменного чат-бота, з AlphaZero, іншою системою ШІ, яка раніше перемагала людей у таких настільних іграх, як шахи та го.
  5. AlphaProof розв’язав три завдання, включаючи найскладніше, яке вирішили лише п’ять з понад 600 учасників. Ще одну математичну задачу розв’язала система AlphaGeometry 2.

Паралельно OpenAI за підтримки Microsoft працює над новою технологією штучного інтелекту під кодовою назвою Strawberry. Ця розробка спрямована на покращення здатності ШІ до міркувань.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий