Шах і мат, OpenAI. Маск має намір розсекретити код свого чат-бота Grok

  • 12 марта, 14:01
  • 3713
  • 0

Заснована Ілоном Маском компанія у сфері штучного інтелекту xAI відкриє код свого чат-бота Grok.

Ілон Маск оголосив X (Twitter), що цього тижня xAI відкриє вихідний код свого чат-бота Grok, не розкриваючи додаткові деталі. Як зазначає The Wall. 

Street Journal, Маск, можливо, сподівається, що, дозволивши стороннім розробникам і дослідникам копатися в коді Grok, він може зробити модель популярнішою, а також отримати змістовні відгуки, які допоможуть покращити модель.

У відповідь на запитання про те, чи вважає він, що OpenAI має зробити те саме, Маск відповів, що «OpenAI — це брехня». Як відомо, OpenAI та Google використовують приватні моделі штучного інтелекту, не розкриваючи їх код та не проливаючи світло на те, на яких саме даних вони навчаються. На противагу лідерам на ринку ШІ минулого року понад 50 компаній, включаючи IBM та Meta, об'єдналися для створення AI Alliance. Мета групи – боротися за ШІ з відкритим кодом.

Цей випадок буде не першим, коли компанія Маска відкриває доступ до своїх розробок. Tesla відкрила свої патенти десять років тому, надавши автовиробникам можливість використовувати її роз'єм для заряджання електромобілів. X відкрила код, на якому базується її алгоритмічна стрічка "Для вас".

Оголошення про відкриття коду Grok пролунало після того, як Ілон Маск подав судовий позов до творця ChatGPT – компанії OpenAI. У позові Маск, який був одним із засновників компанії, стверджує, що OpenAI порушує засновницьку угоду, отримуючи вигоду від своєї розробки зі штучним інтелектом. OpenAI у відповідь на позов заявила, що Маск прагнув об'єднати компанію з Tesla та стати її генеральним директором.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий